fbpx

Opskriften på en viral video

Video, video video. Vi ved det godt. Det er blændende godt indhold. 

Ifølge Cisco, så vil video trafik udgøre 82% af alt forbruger internet trafik globalt. I 2017 udgjorde det 73%.

Og vidste du, at virksomheder som bruger video vokser deres omsætning 49% hurtigere end dem, som ikke bruger video.  

Hvorfor skal man overveje at gå viralt?

Ifølge Aberdeen Group så vil en video, der går viralt føre til

 • 49% vækst af omsætningen
 • 27% højere klik-rate
 • 34% stigning i konverteringen på hjemmesiden
 • 41% mere hjemmesidetrafik 

4 punkter for en viral video

Vil du lave en video, der går viralt? Så skal du tænke over indholdet, hvilken samtale, som du vil tappe ind i, hvordan du når dit community og hvilken kanal, som du sigter mod.

1. Indhold

Vil du lave indhold, som er share-worthy? Så tag et kig på nedenstående liste. Du behøves ikke at komme omkring alle punkterne, men det kan være en god liste og have med i baghovedet.

Det skønne ved virale videoer er, at du kan have alle nedenstående faktorer med i din video og alligevel ikke gå viralt. På samme måde kan du også have en video, som ikke har nogen af de nedenstående faktorer med, men ende med at den går viralt. 

 1. En menneskelig relation
 2. Det skal spille på modtagerens følelser
 3. Kontekst og relevans
 4. Kan modtageren relatere til indholdet?
 5. Personlighed
 6. Visuelt power
 7. Kontroversiel
 8. Tidsløs

Når det kommer til virale videoer, så må du ikke være bange for at tage chancer, og du skal skille dig ud med dit indhold.

“Like a girl”

Et eksempel på en viral video er virksomhedens Always “Like a girl” video. Videoen illustrerer, at det at gøre noget ´som en pige´ faktisk er en fornærmelse. Det er en video, som spiller på følelserne, den er relevant, den er relaterbar, personlig og så har den visuel power. Always opfordrede desuden modtageren til at omskrive reglerne/normerne på sociale medier ved brug af hashtagget #LikeAGirl.

2. Samtale

Hvilke samtaler foregår lige nu og her blandt målgruppen? Hvordan kan vi trække vores brand ind i de samtaler, som betyder noget for vores målgruppe? Det er vigtige spørgsmål og stille sig selv, hvis du ønsker og gå viralt.

a)Find og forstå samtalen

b)Tænk i overskrifter: Hvis samtaler var overskrifter, hvordan ville de lyde?

First mover advantage vs. Late mover pitfall

Hvis du som virksomhed bevæger dig ind på et område, som få har turde italesætte. Så vil du opleve first-mover fordelen. Du vil sandsynligvis få succes med det. 

Men hvis du derimod bevæger dig ind på et område, som er meget mere modent, så skal du være klar på at sætte store handlinger bag – handlinger som vil gøre en forskel. Ellers risikerer du at blive set som en, der udelukkende vil være en del af “festen” for at gavne dig selv. En slags greenwasher.

3.Community

 1. Fokuser på samtaler der allerede trender i dit community
 2. Tal med dit community – ikke til dem
 3. Re-brand dit budskab

Fjern fokus fra dig selv

Jo mere du kan fjerne fokus fra “se mig – her er mit produkt”, jo bedre. I stedet så skal målgruppen huske dig for noget større. “Det at være en pige, skal ikke være en fornærmelse” som Always gjorde med deres video. Eller TV2s “Alt det vi deler” kampagne.

4.Kanal

Inden du går i gang med at producere en viral video, så skal du bestemme dig for, hvilken kanal som du vil henvende dig til. Du kan godt henvende dig til flere kanaler, men min anbefaling vil være at fokusere på én kanal. Der er stor forskel på hvilket indhold der trender på Instagram og TikTok.

Billede: Unsplash

Line_Kohsel_1658-LILLE

Tak fordi du læste med!

Hej! Jeg hedder Line Kohsel, og jeg er en digital kommunikationsnørd med trang til kommunikation, der skaber salg og forretning.

Jeg hjælper virksomheder med at finde retning og værdi i deres digitale kommunikation, så de ikke spilder deres tid på kommunikationsindsatser, der ikke skaber forretning.